Till senaste kommentaren
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Vilka är miljöfördelarna med KRAV-certifierad odling?

Gör det någon nytta för miljön att jag köper KRAV-märkta produkter? Förklara gärna det för mig.

Konsument Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

  • Hej!
    KRAV-märkt mat odlas på ett sätt som är bra för miljön, utan kemiska bekämpningsmedel eller konstgödsel. Istället använder sig bonden av naturlig gödsel och hittar miljövänliga sätt att få bukt med ogräs, skadeinsekter och sjukdomar. Det betyder till exempel att vattnet blir renare, att energiåtgången kan bli lägre och att fåglar, bin och fjärilar trivs runt odlingarna.

    Här är miljöfördelarna i korthet:

    • Ekologisk odling orsakar inte att kemiska bekämpningsmedel läcker till sjöar och till grundvatten.
    • Ekologisk odling gynnar den biologiska mångfalden. Fler blommande ogräs på åkern gör till exempel att där också kan bli fler insekter och fler fåglar som lever av insekter.
    • Den ekologiska bonden sprider inte ut genmodifierade organismer (GMO) i naturen.
    • Ekologiska lantbruk skapar möjligheter för ett jordbruk som inte läcker lika mycket näringsämnen.
    • KRAV-certifierade företag följer särskilda regler för att minska klimatutsläppen. Det handlar till exempel om att lantbrukarna ska effektivisera sin energianvändning, använda förnybar el och lära sig sparsam körning.
    • Ekologiskt lantbruk är aktsamt om jordens bördighet.
    • Ekologiskt lantbruk utvecklar kunskapen om hur ett energisnålt, kretsloppsanpassat och hållbart jordbruk kan utvecklas.

    Läs gärna mer:
    Därför är KRAV-märkt mat bättre för miljön
    http://www.krav.se/darfor-ar-krav-markt-mat-bat...
    Vad betyder KRAV-märkt mat för klimatet
    http://www.krav.se/krav-och-klimatet

    Kajsa Örjavik Onlineredaktör

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.