Till senaste kommentaren

Får man ge tillväxthormoner till KRAV-märkta kycklingar?

Det framgår inte tydligt om KRAV-märkt kött och speciellt kyckling kött  innebär att djur växer utan tillväxthormoner. Kan ni förklara detta?
Man kan hitta information på websidan svensktkott.se att svenska kö, får, grisar växer utan tillväxthormoner. Jag kan inte hitta något tydlig information kring höna.
Natalia

Kommentarer

 • Hej Natalia,

  Tack för din fråga!

  Precis som för uppfödning av grisar och nötkreatur är det inte tillåtet att ge fjäderfä tillväxthormoner. I EU har det sedan 1981 varit förbjudet att ge hormoner och ämnen med hormonliknande tillväxtfrämjande effekter till produktionsdjur (direktiv 81/602/EU). Förbudet gäller djur för produktionssyften som kött från fjäderfä, nöt, gris mfl.

  I KRAV-certifierad djurproduktion är grundregeln att alla djur ska födas upp på KRAV-certifierat foder, av god kvalitet anpassat till varje djurslag. Det är reglerat i EU-förordningen för ekologisk produktion vilka fodermedel som får ges och KRAV har dessutom strängare regler, vilket även måste uppfyllas för kyckling från KRAV-certifierad produktion.

  Bästa hälsningar,
  Theodora
  Theodora

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.