tillsatsen E 330
Hur kommer det sig att Ni tillåter tillsatsen E 330 som ger upphov till korsallergi?
Jag såg svaret om citronsyra men tycker att vetenskapen har fel. Om man upptäcker att den är boven i dramat vid allergier och atopiska eksem, bör man väl dra öronen åt sig? Tidigare litade jag på både Krav och Änglamark, men gör det absolut inte längre. Hälsan är det viktigaste vi har för både stora och små.
Allergier ökar och en av orsakerna kan ju vara E 330 i väldigt många livsmedel som i övrigt har stränga krav.
Jag såg svaret om citronsyra men tycker att vetenskapen har fel. Om man upptäcker att den är boven i dramat vid allergier och atopiska eksem, bör man väl dra öronen åt sig? Tidigare litade jag på både Krav och Änglamark, men gör det absolut inte längre. Hälsan är det viktigaste vi har för både stora och små.
Allergier ökar och en av orsakerna kan ju vara E 330 i väldigt många livsmedel som i övrigt har stränga krav.
Följ inlägget
1
följare
Att KRAV godkänner ett antal livsmedelstillsatser idag beror på att de ökar möjligheterna till KRAV-certifierad produktion, vilket leder till stora miljövinster, bland annat genom att förhindra att kemiska bekämpningsmedel sprids i vår natur, mer biologisk mångfald, minskad negativ klimatpåverkan och bättre arbetsvillkor. Läs mer på https://www.krav.se/
Gällande citronsyra hänvisar vi till Livsmedelsverket:
https://www.livsmedelsverket.se/livsmedel-och-innehall/tillsatser-e-nummer/antioxidanter/citronsyra och följer samtidigt forskningen på området.
Hälsningar Freja