Till senaste kommentaren

Råhudar från KRAV märkta slakterier

Hej, jag har läst igenom lite i frågor och svar och ser att det är att föredra att KRAV-märkt kött blir slaktade på sin gård eller i närområdet. Detta låter för mig jättebra! Men ni nämner även att det är problematiskt att göra detta storskaligt.
Anledningen till min fråga berör de råhudar som jag förmodar säljs vidare som biprodukt från slakterierna. Om man skulle vara intresserad av att kunna använda råhudar från KRAV märkta gårdar och slakteri för större industriell produktion, skulle det vara görbart i dagens läge? Och även i framtiden?
Eller är det möjligen så att KRAV-märkt boskap och kött hanteras på samma slakteri idag som icke KRAV märkt boskap? Men att slakteriet kan hålla isär vilket boskap som är KRAVmärkt och icke KRAVmärkt?

Therese Tagesson

Kommentarer

  • Hej Therese,

    Tack för din fråga!

    KRAV ser positivt på att djur slaktas nära eller på den gård de kommer ifrån för att minska tiden som djuren transporteras.

    Det finns både stora och små slakterier som är KRAV-certifierade. Det är möjligt att slakta både KRAV-certifierade djur och konventionella djur på samma slakteri och detta förkommer också på de flesta KRAV-certifierade slakterier. På grund av detta är särhållningen mycket viktig och att varken djur eller produkter från djuren riskerar att sammanblandas.

    Det finns system för att hålla isär KRAV-certifierade och konventionella djur, så svaret på din fråga om råhudar borde vara ja. Det borde gå. 

    Bästa hälsningar,
    Theodora

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.