Har leverantören något ansvar vid transport av KRAV-märkta livsmedel?
Hej! Jag undrar om det finns krav på leverantörer när det gäller att särskilja KRAV-märkta livsmedel från konventionella? Jag tänker på till exempel Martin & Servera eller Menigo som kör ut stora volymer livsmedel till restauranger. Har de någon skyldighet i att kontrollera för att KRAV-märkta livsmedel inte riskerar att komma i kontakt med konventionella livsmedel på samma sätt som krögarna måste säkerställa att detta inte sker?
Följ inlägget
0
följare
Hej!
En grossist behöver inte vara KRAV-certifierad om den bara hanterar KRAV-märkta produkter i obrutna förpackningar, så produkterna inte riskerar att komma i kontakt, blandas ihop med eller kontamineras av konventionella produkter. Däremot behöver de ha en certifiering enligt EU-förordningen.
Men så fort förpackningar bryts och packas om eller lösvikt hanteras ska företaget ha en KRAV-certifiering.