Till senaste kommentaren

Är KRAV-märkt samma som Organic Bio?

På en butik salufördes chiquitabananer med märkningen Organic bio som KRAVmärkt, det stod det på skylten. Jag ifrågasatte det men fick höra att det var samma sak, att de beställt dem som kravbananer. Är det rätt?

Kommentarer

 • Hej!
  Nej, Organic Bio är inte samma sak som KRAV-märkt, så håll utkik efter KRAV-märket om du vill att de ska vara certifierade enligt KRAVs regler. Om butiken är KRAV-certifierad kan den sälja KRAV-märkta bananer i lösvikt, men de ska då vara tydligt skyltade eller märkta med KRAV-märket. Det är alltså möjligt att bananerna var KRAV-märkta även om de också var märkta med Organic Bio.
 • Hej.
  Tack, om jag förstår det rätt: Bananerna ska vara märkta, på själva bananen, med KRAVmärket om det är lösviktsbananer? Det räcker inte att bananerna är märkta Organic Bio och en skylt ovanför där det står KRAV?
  Vill gärna få det tydligt så att jag kan stå på mig nästa gång jag är i butiken.

 • Hej!
  Nej, om butiken är KRAV-certifierad behöver inte varje banan vara märkt. Det räcker med en tydlig skyltning med KRAV-märket och att de KRAV-certifierade bananerna exponeras så att de inte kan förväxlas eller blandas ihop med icke KRAV-certifierade bananer.

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.