Kravägg och dioxiner

Hej! Hur mycket dioxiner och PCB innehåller ett svenskt kravägg idag?
Jenny Levander Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Jenny,

  Det är Livsmedelsverket som ansvarar för provtagningen av livsmedel. Sedan rapporten 2018 som visade på en sänkning upp till 50% efter åtgärderna med ny foderprogram för hönsen, har vi eller branschen inte fått några indicier eller besked från SLV om förändring av halterna. Observera att redan innan låg dioxinhalterna långt under Livsmedelsverkets gällande gränsvärden.
  KRAV-märkta ägg är säkra att äta.

  Här kan du läsa mer om Sveriges nationella kontrollplan för livsmedelskedjan, som Livsmedelsverket är ansvariga för.

  Vänligen,
  Kommunikatör
 • Hej,
    Hur ofta  höns klöv klipas som de är frigående?. Hönor har Sandbad utte varje dag. Behövs sand låda innuti också? tack ?
  Edita Svaziene
 • Hej Edita,

  När höns har tillgång till att gå ute och sprätta och bada i sand behöver inte klorna klippas eftersom de slipas ner naturligt.

  Enligt KRAVs regler ska höns ha tillgång till sandbad, sittpinnar och värpreden i sådan utsträckning att alla djur fritt och efter behov kan utnyttja dem. Sandbadet ska finnas inomhus eller på verandan, under förutsättning att hönsen har ständig tillgång till denna. Från maj till september får underlaget i rastgården ersätta sandbad inomhus, förutsatt att värphönsen sandbadar ute.

  Vänligen,
  Tora

  Kommunikatör

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.