Till senaste kommentaren

Kontroll av att Krav reglerna fäljs

Jag köper mycket av Saltå kvarns produkter. Jag ser att många slags bönor som är KRAV - märkta kommer från Kina. Hur ser kontrollen av att KRAV- regelverket följs, ut när varans ursprung är utanför Sverige/ Europa?
Hälsningar från en konsument som varenda gång jag lägger en KRAV -vara i kundkorgen tänker; kan jag egentligen lita på KRAV

Liselott Josefson

Kommentarer

  • Hej Liselott, tack för din fråga.

    Precis som du skriver kan även importerade produkter och råvaror KRAV-märkas. Tanken med det är att man ska bidra till att öka konsumtionen och produktionen av KRAV-märkta varor inte bara i Sverige, utan också i andra länder. Det finns regler även för importerade produkter som ska KRAV-märkas. Men KRAV har inte samma detaljerade regler för importerade som för svenska produkter, utan har valt ut några särskilt viktiga regler som måste uppfyllas. Dessa regler kallas tilläggskrav, som KRAV ställer utöver EU-lagstiftningens minimikrav på ekologiska produkter. Tilläggskraven utgår från KRAVs mervärden när det gäller djurvälfärd, miljö och hälsa, bättre arbetsvillkor och klimatpåverkan.

    Vänligen,

    Kommunikatör

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.