Till senaste kommentaren

Kan kameror installeras på slakterier?

Ett förslag på att få bukt med problem med djurhållning och hur slakt av djur sköts är installera kameror på ALLA gårdar och slakterier så att det är lätt att kontrollera gårdar och slakterier.
Ni skall kunna gå in och titta i realtid vad som sker.
Flyttas djurhållningen till någon annan plats på gården så måste kameror installeras för att KRAV certifieringen får kvarstå.
Detta är en stor merkostnad att installera men för att de som sköter sig inte skall drabbas ekonomiskt känner jag är en befogad kostnad , eftersom i detta fall endast är 30 st som missköter sig av 4000 KRAV gårdar.
Sen skall såklart det fortsätta med det ni gör i dagsläget ,detta är ett komplement jag föreslår.
Sen att där domar om vanvård osv skall definitivt landa på erat bord , inget bonden skall sköta. Detta är nog ett större problem att lösa.
KRAV tappar trovärdighet p.g.a. mörkertalet som granskningen visar, detta är ett förslag till lösning.

Kommentarer

 • Hej Eva,

  Diskussionen om kameraövervakning i slakterierna kommer att tas upp i samband med översyn av våra regler, under förutsättningen att detta kan juridiskt genomföras.

  Tillsammans med flera andra i branschen undersöker vi möjligheten att på något praktiskt och frekvent sätt få information från den offentliga kontrollen per automatik. Varje misskött djur är allvarligt och något vi ständigt strävar efter att kunna fånga i ett så tidigt skede som möjligt. KRAV-certifieringen är det bästa vi har för att motverka just detta.  

  Läs gärna mer på KRAVs hemsida här: www.krav.se/aktuellt/uppdrag-granskning/.
  Här finns även beskrivning, gård för gård, hur kontrollföretagen har agerat i varje enskilt fall:www.krav.se/aktuellt/uppdrag-granskning/#gardar

  Vänligen,
  Kommunikatör

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.