Till senaste kommentaren

If no natural foreign chemical pesticides are allowed, what kind of pesticides are?

I am wondering why you are not simply writing: "No pesticides". "No natural foreign chemical pesticides", however, means that you possibly use "natural local chemical pesticides"? Please, correct me if I am wrong!

Kommentarer

 • Hello Ana,

  Thank you for your question. KRAV allows certain biological pesticides and there are also some plant protection products that are classified by Kemi as chemical that are allowed. This applies in particular to sulfur, soaps and oils used when cultivating fruit, vegetables and berries. These are not foreign to nature.

  Best,
  Hanna
  Kommunikatör
 • Hej, angående "djurplågeri på Arlagård" enligt Uppdrag granskning.
  Jag köper KRAV så långt det är möjligt men får många gånger höra att det är inte säkert att det är KRAV eller att det är inte bättre än det som inte är certifierat som KRAV. Dessa röster får luft när de läser om detta.
  Att ni inte har bättre koll på "era gårdar" gör mig beklämd och ledsen.
  En utredning och därefter ett klarläggande om vad som skett och hur det kunnat ske är ett måste och det så snabbt som mjöligt.
  Vänligen
  Greta
  Greta Spjuth
 • Hej Greta!

  Tack för din fråga. KRAV instämmer i att det är helt oacceptabla förhållanden som kom fram i Uppdrag gransknings program. KRAVs regler innebär kontroll minst en gång varje år, samt 30 procent extra oanmälda kontroller på djurgårdar, utöver det som mejeri och länsstyrelse kräver. Kontrollbesöken utförs av ett oberoende certifieringsorgan som kontrollerar att KRAVs regler följs. Kontrollföretagen är godkända, ackrediterade, av Swedac.

  Tyvärr är det så att en av gårdarna i länsstyrelsens besiktningar som har stora brister är KRAV-certifierad. På en gård med stora brister i djurhållningen ska åtgärder vidtas för att omgående rätta till det. Vi har just nu tät dialog med det kontrollföretag som har kontrollerat gården för att förstå hur de har kunnat göra en så annorlunda bedömning än länsstyrelsen. Den specifika gården har upphört med sin djurhållning. Vi tar detta på största allvar. Djurvälfärd är otroligt viktigt för KRAV.

  Hoppas detta svarade på din fråga. Återkom gärna om du har ytterligare funderingar.

  Vänligen,
  Hanna
  Kommunikatör

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.