Till senaste kommentaren

Hur stor andel ekologiskt i KRAV-märkta produkter?

Hej jag undrar hur liten del av produkten som behöver vara ekologisk för att varan ska få märkas med krav märkningen?

Har skummat igenom eran sida och har inte hittat något om detta. Ni påstår bara att krav märknkngen är hårdare än EU märkningen. Vilken den säkerligen är i många avseenden.
Men har hört att krav märkning bara kräver 70% ekologiska varor i produkten, stämmer detta?
I såfall tycker jag att det är mycket missvisande att ni skyltar med att krav är hårdare (läs bättre) än EU märkningen som kräver 95% ekologiskt.

Oavsett så bör procentsattsen stå på eran hemsida nånstans (nu kanske jag bara ha missat det då)

Kommentarer

  • Hej Casper!
    För att sammansatta produkter ska kunna KRAV-märkas krävs att minst 95 % av ingredienserna som ingår i produkten är KRAV-certifierade, undantaget koksalt och vatten. Läs gärna mer på https://kundo.se/org/krav/d/hur-stor-del-av-innehallet-certifierat/

    Detta finns att läsa i våra regler för råvaror i livsmedelsförädling i avsnitt 9.1, reglerna hittar du på https://www.krav.se/regler/

    Med vänliga hälsningar
  • Hur många av de kycklingar som säljs i butik har en kravmärkning?
  • Hej Beata,

    Det finns idag bara två svenska varumärken som har KRAV-märkt färsk kyckling i dagligvaruhandeln och det är Bosarp (Kronfågel) och Reko gårdar. Sen har Ica en hel importerad KRAV-märkt kyckling i sitt sortiment.

    Om frågan gäller andel så är det ca 3% av den sålda kycklingen som är KRAV-märkt idag.

    Hoppas detta svarade på din fråga!

    Vänligen,
    Hanna
    Kommunikatör

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.