Gräsbetat kött äkta

Gräsbetat kött ska vara gräsbete från det djuret börjar beta fram till slaktdagen! soja, spannmål osv är billigt för bonden men ger inte bra kött! Det måste bli en ändring! Allt kött ska redovisas på förpackningen vad djuret och hur djuret fötts upp och vad det matats med o slaktas!
Spannmål soja mm är heller inte bra för djuren!!!
Dags att införa detta och också redovisa antibiotika som används även i förebyggande syfte!
Vi är medvetna konsumenter och vill ha allt redovisat!
Sophie Larsson

Kommentarer

 • Hej Sophie,

  I KRAV-certifierad djurproduktion är det inte tillåtet att ge djuren antibiotika i förebyggande syfte utan endast om djuret är sjukt och på inrådan av veterinär. Om djuret ska ges antibiotika kräver KRAVs regler att dubbla karenstiden används mot det som står föreskrivet på förpackningen. Det gör att KRAV-certifierade djurbesättningar har minimal användning av antibiotika och aldrig i förebyggande syfte som i många andra länder.

  Om vi ser till KRAV-certifierad nötkötts- och fårproduktion betar de allra flesta djuren och får sitt foderintag via bete på de delar av året som betet är så kraftigt att de kan få i sig tillräckligt med näring. På andra delar av året då betet inte räcker till som tex vintern behöver djuren tillskottfodras med grovfoder i form av hö och ensilage. Om du köper KRAV-certifierat lamm och nötkött så har de allra flesta djuren enbart ätit sitt foder i form av bete och skördat grovfoder.

  När det kommer till foder i form av soja så är det en väldigt dyr foderråvara och används inte till djur i köttproduktion utan kan användas till att toppa foderstaten för mjölkkor när de levererar som mest mjölk under laktationskurvan. Det bästa vore så klart om det fanns en inhemsk proteinråvara i stället för soja och det pågår en mängd olika försök och tester kring det.

  När det kommer till märkning på förpackningen så vore det trevligt med den informationen som du beskriver men idag är det inte reglerat enligt svensk lagstiftning att det måste finnas med.

  Bästa hälsningar,

  Theodora

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.