Till senaste kommentaren
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Finns det campylobacter i ekokyckling?

Vad görs för att förhindra att det finns campylobacter i kycklingen?

Konsument Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

  • Campylobakter tillhör normalfloran i tarmen hos många fågelarter inklusive kycklingar. Förekomst av campylobakter tyder inte på dålig djurhållning, utan är snarare ett tecken på ett naturligt liv.

    När en kyckling vistas i det fria, så ökar risken för att kycklingen ska innehålla campylobakter. Ju mer onaturliga och sterila miljöer kycklingar vistas i, desto mindre utsätts dessa kycklingar för de naturliga bakterierna campylobakter.

    Hade det gått att göra något för att sänka halterna hade det gjorts. Men man kan aldrig veta vilken kyckling som har campylobakter och därför måste man tillaga all kyckling med samma försiktighet. Livsmedelsverket rekommenderar att alltid hetta upp maten till cirka plus 70 grader Celsius och att kycklingen alltid ska vara genomstekt.

    Kajsa Örjavik Onlineredaktör

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.