Till senaste kommentaren

Varför finns inte digital övervakning i stallar, lastbilar och på slakterier?

Hej. Jag undrar om de som väljer att äta krav- märkta ägg och krav-märkt kycklingkött, på grund av att man vill att djuren ska ha det bra och att man gärna betalar lite extra för det, kan försäkra sig om att kycklingarna även får en djurvänlig hantering och transport till slakteriet? Vi vet genom media hur djuren behandlas i verkligheten, där lagar och regler tyvärr inte alltid efterlevs. Om det installeras kameraövervakning i stallar, lastbilar och på slakterier kan kunden få en garanti! Allt annat i samhället håller på att bli digitalt, varför inte här??? Detta tycker jag är en mycket viktig fråga, värd för er att ta vidare!
MVH Ulrika
Ulrika Köhler

Kommentarer

 • Hej Ulrika, 

  Tack för din frågeställning och ditt engagemang i djurens bästa.

  Kameraövervakning är inte i dagsläget aktuellt då det anses inkräkta på den enskilde medarbetarens integritet att ständigt vara övervakad i sitt arbete.
  Vi på KRAV har ett speciellt regelkapitel (kap 10) gällande slakt som reglerar hantering, transporttider, etc. för att säkerställa en så bra hantering som möjligt med utgångspunkt från djurens välbefinnande och minskad upplevelse av stress eller obehag. KRAV är en trepartscertifiering och har oberoende revisorer som utför kontroll för att säkerställa att dessa regler efterföljs.

  Bästa hälsningar Theodora
  Theodora

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.