Coops bananer

Hej
Jag har märkt att krav och fairtrade-bananer börjat "greenwashas" och försvinna från flera mindre butiker och ersättas med sämre märkning eller ingen märkning alls.
Nu på sistone så säljer Coop Landala i Göteborg bananer som heter "ecofresh"som KRAV-bananer. De är dock inte märkta som KRAV och hemsidan freshbananas.se som bananerna hänvisar till verkar mycket suspekt, utan nån som helst info. Dock så står dessa bananer som KRAV och Fairtrade i Coops skyltning och på kvittot. Jag har svårt att tro att de är KRAV-märkta. Kan man verifiera att de verkligen är "bra" ekologiska och kravmärkta bananer?
Marcus Clifford

Kommentarer

 • Hej Marcus!

  Tack för din fråga och för att du är uppmärksam.
  Bananerna av varumärket Ecofresh är ekologiska, men inte KRAV-märkta. Skyltningen i butiken och på kvittot är fel och vi kommer att prata med Coop om detta.

  (En sak som kan vara bra att känna till är att produkter som odlats och packats utanför EU inte måste vara märkta med EU-lövet. Så om man kan särhålla (skilja från andra bananer) i butiken räcker det med skyltningen. Om du vill veta mer om bananerna, kan du vända dig till butikspersonalen och be att få se kartongen. Där ska all märkning och information framgå.)

  Vänligen,
  Hanna
  Kommunikatör

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.