Till senaste kommentaren

Argument för frihandel (KRAV-märkta produkter)

Hej!
I internatinell ekonomi håller vi på med en debattuppggift där vi ska argumentera för frihandel inom jordbruk. Jag ska debattera för en medlem i styrelsen av KRAV och undrar därmed hur ni ställer er till frågan när det kommer till frihandel?

Ebba Martinsson Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Ebba!

  KRAV vill se en ökad ekologisk produktion i hela världen. Genom att samverka med andra organisationer och företag utanför Sveriges gränser kommer vi närmare vår vision, och vi tror att handel med ekologiskt gynnar den ekologiska produktionen och ekomarknaden globalt och i Sverige. Det skulle vara omöjligt att kräva exakt samma regler för importerade produkter och svenska eftersom de ekologiska reglerna har utvecklats lokalt i olika länder utifrån lokala förhållanden. Men de importerade KRAV-märkta produkterna ska vara producerade på en jämförbar nivå och produktionen ska vara kontrollerad.

  EU har regler för vad som gäller för import av ekologiska produkter från tredje land och dessa regler har skärpts på ett sätt som vi inte anser är bra. När det gäller tullar har vi däremot inte tagit ställning.

  Hoppas detta svarade på din fråga.
  Vänliga,
  Hanna

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.