Aktuellt

Efter inslaget i dagens Aktuellt kl 18 är jag mycket upprörd. Tycker att det är bedrövligt att chefen för KRAV slätar över ett djurs 1,5 års plågor som ett enstaka fall! Den aktuelle bondens kommentar om fallet var - ni kan tolka det som ni vill. Hur kan en människa med så kass syn på djurhållning fortsätta ha hand om dem?!!! Hur sannolikt är det att det missbildade djuret var det enda på gården som for illa? Min första reaktion var att nu blir det inget mer köp av KRAVmärkt. Men det skadar alla andra - duktiga, strävsamma bönder som ser till djurens bästa. Efterlyser extra koll på de som missköter sig. Djuren är skyddslösa. Någon måste skydda dem.
Eneken Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

  • Hej, vi förstår att du känner dig arg och frustrerad efter att ha sett programmet. Det är aldrig acceptabelt att djur far illa. Dock visar inte programmet en korrekt bild. Vår analys och även forskningen visar att brister i djuromsorg är färre på KRAV-märkta gårdar. Enligt KRAVs analys har endast en halv procent av alla 2 300 aktiva KRAV-certifierade djurgårdar fått förelägganden från en länsstyrelse de senaste tre åren. Dessa gårdar har också fått avvikelser av de Swedac-ackrediterade kontrollföretagen. Vi håller med om att det är väldigt tråkigt för de 99,5% av KRAV-certifierade lantbrukarna som sköter sig helt enligt reglerna.

    Men vi ser förstås mycket allvarligt på det som hänt och kommer självklart gå till botten med hur vi kan göra förbättringar framåt. Tillsammans med flera andra i branschen undersöker vi möjligheten att på något praktiskt och frekvent sätt få information från den offentliga kontrollen per automatik. Varje misskött djur är allvarligt och något vi ständigt strävar efter att kunna fånga i ett så tidigt skede som möjligt. KRAV-certifieringen är det bästa vi har för att motverka just detta.

    Läs gärna om de enskilda gårdarna som visas i programmet här

    Vänligen,
    Kommunikatör

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.