Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Vad står KRAV för?

Jag undrar om ordet KRAV är en förkortning av något??

Kommentarer

 • Hej!
  När vi startade 1985 stod KRAV för Kontrollföreningen för alternativ odling. Bokstäverna plockades ur namnet, men var inte en ren förkortning av det. Sedan dess har vi ändrats och är inte längre en kontrollförening, kontrollen sköts av fristående certifieringsorgan. Det heter dessutom inte längre alternativ odling utan ekologisk odling. Så KRAV är inte en förkortning, det är namnet på märkningen och föreningen som tar fram reglerna.

  Kajsa Örjavik Onlineredaktör
 • I regeltexterna anges (K) samt (I) vad avser det?
  Eva
 • Hej Eva!
  Markeringarna finns till för att tydliggöra bakgrunden för regeln. (K) betyder att regeln är KRAVs egen, (I) att regeln har stöd i IFOAM Standard för Organic Production and Processing.
  Anna Ellström
 • Hej! Jag vill handla ägg från höns som har det bra men som också slaktas utan lidande. Var köper man sådana ägg? Eller hur markeras sådana ägg om de finns? Tack.
  Marie
 • Hej Marie!
  Inte riktigt säker på vad du menar, men jag kan redogöra för vilka regler som gäller för KRAV-certifierade hönor (det vill säga de KRAV-märkta äggen). Här kan du läsa om vilka regler KRAV har för hantering av hönor inför slakt och här kan du läsa om vilka regler KRAV har för själva slakten.
  Hoppas att du hittar vad du söker!
  Ellen

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.