Till senaste kommentaren

Finns det dioxiner i KRAV-märkta produkter?

Ni har inte svarat på min fråga om dioxiner i Era KRAV-märkta produkter. Hur kan Ni motivera att Ni har den märkningen då produkterna uppenbarligen har gifter i sig? Jag vill inte ha ett svar från Er igen där Ni säger att jag inte behöver vara orolig.Ett gift är ett gift och när jag har köpt KRAV-märkta produkter har jag i min enfald trott att produkterna är giftfria och känner mig oerhört lurad då jag inte vill vara delaktig i att understödja och sprida dessa gifter...
ylva

Kommentarer

 • Hej Ylva!

  Tack för din fråga! Här kommer svar, det är dock inte helt enkelt att ge ett direkt och ENKELT svar. Just detta område är väldigt komplext.

  Det är ju så att naturligt (tyvärr) så har vi låga halter av dioxiner i vår miljö. De mesta av dioxinerna som finns nu beror på mänsklig aktivitet som sträcker sig ända tillbaka till den industriella revolutionen.

  Tyvärr är det så att även KRAV-märkta produkter påverkas av denna nedsmutsade miljö, det går tyvärr inte att komma ifrån eftersom vi lever och verkar i en gemensam värld.

  Det är inte KRAV i sig som tillverkar produkterna utan det finns många jordproducenter som tillverkar säckade jordar och gödsel som bär KRAVs märke för produktionshjälpmedel.

  Var alla substrat som ingår i produkterna kommer ifrån kan variera beroende på recept som tillverkarna använder. Producenterna måste följa KRAVs regelverk för att kunna sätta KRAVs märke på produkterna och för dioxin finns det inga reglerade gränsvärden.

  Om du vill ha detaljerad information om vad halten av dioxiner är i dessa produkter behöver du vända dig direkt till tillverkarna.

  Att köpa KRAV-märkta produkter är att säga nej till naturfrämmande bekämpningsmedel och miljögifter i vår värld. Vi önskar, och arbetar för, en värld utan allt detta, men blir som tidigare nämnt ändå påverkade av spridningen av dessa ämnen. 

  Här finns mer information om nya regler för jord och växtnäring som vi infört: https://www.krav.se/aktuellt/krav-har-infort-nya-regler-for-jord-och-vaxtnaring/

  Önskar dig en fin dag!
  Hälsningar,
  Theodora

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.