Djurskötsel

Jag har alltid trott när jag köpt krav-märkt kött att djuren har det bra hos bonden. Idag har jag fått veta att så inte är fallet. Det är skandal! Har i min enfald trott att detta noga har kontrollerats, om inte annars, så för kundens skull, som köper krav-märkt kött, det är ju dyrare än annat kött. Jag har gladeligen betalat de extra kronorna för jag har trott att djuren har behandlats bra. Egenkontroll fungerar inte och kommer aldrig att fungera. Någon måste göra oanmälda besök ofta. Jag kommer inte köpa något mer krav-kött. Varumärket ”krav” är förstört.
Jeanette Wahlberg Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

  • Hej Jeanette. Det är helt oacceptabelt när djur behandlas illa, men det är också viktigt att komma ihåg att en absolut majoritet av alla KRAV-certifierade företag sköter sig och aldrig får förelägganden. Faktum är att endast 0,5 procent av alla djurhållande KRAV-bönder har fått förelägganden de senaste tre åren. Forskning från SLU visar också att brister i djurvälfärden är färre på KRAV-certifierade gårdar. KRAV kan konstatera att Uppdrag Granskning visar flera gårdar där de inte ger hela bilden, eller där de inte har tagit till sig den information som KRAV har givit om vad som har hänt på gårdarna. Läs gärna mer på krav.se

    KRAV-märkt mat är den mest kontrollerade maten och den kontrolleras både av offentlig kontroll och KRAV-kontroll vilket gör att det är större chans att eventuella missförhållanden upptäcks. Det finns dock inte perfekta system och just i det här fallet har tyvärr all kontroll missat vad som skett. Diskussionen om kameraövervakning i slakterierna kommer att tas upp i samband med översyn av våra regler, under förutsättningen att detta kan juridiskt genomföras.

    Men vi ser förstås mycket allvarligt på det som hänt och kommer självklart gå till botten med hur vi kan göra förbättringar framåt.

    Vänligen,
    Kommunikatör

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.